DUURZAAMHEID

MVM-bouw is zich zeer bewust van de milieu belasting en de kosten van het produceren van bouwproducten en willen wij daarom zoveel mogelijk oude materialen hergebruiken en een tweede leven geven.

Daarnaast gebruiken wij zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde producten en verwerken de producten zo dat de levensduur maximaal wordt benut. Daarvoor zijn er inmiddels een tweetal bekende keurmerken zoals hieronder zijn omschreven.

Om kenbaar te maken dat hout aantoonbaar duurzaam geproduceerd is zijn er diverse keurmerken voor duurzaam bosbeheer. Wereldwijd zijn er twee leidende keurmerken voor duurzaam bosbeheer: FSC en PEFC. Beide keurmerken staan garant voor duurzaam bosbeheer.

De Nederlandse Overheid buigt zich eveneens voor haar duurzame inkoop over de keurmerken voor duurzaam bosbeheer. Aan de hand van inkoopcriteria voor hout/houtproducten (TPAS) toetst een speciale commissie (TPAC) bestaande keurmerken. Tot nu toe zijn FSC-Internationaal en PEFC-Zweden, Finland, België, Oostenrijk en Duitsland goedgekeurd.